Half bewolkt27.7 ℃

IJssalon De Mient in Alkmaar

IJssalon De Mient

Tweeënvijftig jaar geleden startte Jaap Kaandorp de ijssalon aan de Mient. Toen nog met slechts één ijssmaak: vanille. Langzamerhand werden dat er drie en daarna negen. In 1995 neemt dochter Gery de zaak over die het assortiment flink uitbreidde. Begin dit jaar is de derde generatie naar voren gestapt om de stokjes over te nemen en nieuwe smaken te creëren. Inmiddels is de keuze uitgebreid naar meer dan vijftig verschillende smaken, waarvan er afwisselend negenentwintig staan te pronken in de vitrine.

In al die tijd is er veel veranderd, de ijssalon werd verbouwd, er kwam een terras op de Gewelfde Stenenbrug en de befaamde bootbel voor passerende kanoërs en andere waterratten werd aangebracht.

De grondstoffen van het ijs en producten worden steeds beter. Werd er vroeger nog gewerkt met melkpoeder en koffieroom, nu is dat veranderd in verse melk van boer Jos uit Warmenhuizen en BIO Grasboter van Nederlandse bodem. Dit geeft het ambachtelijk schepijs van De Mient een mooie volle smaak. Van deze verse basismix worden alle 'warme' smaken bereid, zoals het overbekende mocca-ijs. Daarnaast worden de fruitsmaken op sorbet basis gedraaid. Lekker fris met vers fruit en nog vegan ook!

Nu, na tweeënvijftig jaar ijs bereiden en met de derde generatie aan het roer, staat IJssalon De Mient nog altijd open voor nieuwe ontwikkelingen. De know how van mede-ijsbereiders vanuit het hele land wordt twee keer per jaar gedeeld.

Zonder de gigantische passie en inzet van alle medewerkers zou IJssalon De Mient niet zijn wat het nu is. Bovendien is de ijssalon een familiebedrijf met een lange traditie. Op naar de volgende vijfig jaar!

Foto's van IJssalon De Mient

IJssalon De Mient image 1
IJssalon De Mient image 2
IJssalon De Mient image 3
IJssalon De Mient image 4
IJssalon De Mient image 5
IJssalon De Mient image 6

Zoek een bedrijf in Uitgeest:

Adres
Mient 20
1811 NC  Alkmaar
Telefoon
072 512 5959
Mobiel
06-10250313
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over IJssalon De Mient. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map