VELSEN-ZUID - Iedereen die warme herinneringen koestert aan de dancemuziek uit de periode 1989 tot en met 2005 kan zijn geluk niet op bij de aankomende editie van The Promised Land Open Air. Onder de noemer The Power Of Rave verandert het festivalterrein in Velsen-Zuid op 6 juli a.s. in een zonovergoten dansfestijn waarbij acid, techno, rave, oldschool en onverslijtbare houseklassiekers uit de jaren ’90 de boventoon voeren.


Wanneer aan het eind van de jaren ’80 de eerste acidhousefeesten vanuit Groot-Brittannië komen overwaaien naar Nederland kan niemand nog vermoeden dat die zogenaamde ‘Second Summer Of Love’ en de eerste dancefeesten die daaruit volgen zo’n blijvende culturele impact zullen hebben. De aankomende editie van The Promised Land Open Air omarmt die decennialange legacy van de vaderlandse dancepioniers met een line-up die met recht de titel The Power Of Rave mag dragen. Op zaterdag 6 juli kunnen bezoekers van het festival in Velsen-Zuid van 13:00 tot 23:00 uur hun hart ophalen bij de beste house-, acid- en technomuziek van grensverleggende dj’s uit binnen- en buitenland.

Een van de ruim dertig namen op het affiche van The Promised Land is de uit Bremen afkomstige Thomas Schumacher, die geldt als één van de belangrijke Duitse pioniers van de acid-house. Hij ziet het genre in 1987 opkomen en is er als de kippen bij om zelf ook dj te worden. Wanneer hij in 1998 zijn debuutalbum Electric Ballroom uitbrengt, wordt dat omschreven als techno’s tegenhanger van Daft Punk. Op het podium van The Promised Land neemt hij een diepe duik in zijn rijke oeuvre. Naast Thomas Schumacher is er veel aandacht voor de grondleggers van de Nederlandse housescène, zoals Ronald Molendijk (Soulvation), Lucien Foort, Jaydee (The Sunclub) en voormalig Roxy-dj’s Erick E, Dimitri, Roog en Isis. Voor het hardere werk kun je terecht bij Buzz Fuzz, DJ Rob, Dano en Gizmo.

The Promised Land vindt dit jaar wederom plaats op evenemententerrein De Ven in Velsen -Zuid, in een prachtig groene en waterrijke omgeving bij Spaarnwoude. Naast de muziek van ruim dertig top-acts, zullen ook het fraaie Hollandse landschap, de kleurrijke aankleding van het festivalterrein zelf, de goedgezinde bezoekers en, als het een beetje meezit, het heerlijke zomerse weer deze editie van The Promised Land Open Air tot een onvergetelijke dag maken. Net zoals die legendarische eerste Nederlandse dancefeesten, wiens pioniers we met open armen op The Promised Land Open Air verwelkomen.

The Promised Land Open Air presents: The Power Of Rave Acid, rave, Oldskool, techno & House Classics 89/05 Zaterdag 6 juli 2024 13:00 - 23.00 uur De Ven - Velsen-Zuid

Line-up

Thomas Schumacher (DE)
Erick E
Dimitri
Lucien Foort
Remy
Unger
Roog
Pavo
Marcello
DJ Rob
Gizmo
Ronald Molendijk
Isis
Alexander Koning
Miss Monica
Jurgen
Dano
Jaydee
Buzz Fuzz
Spider Willem
JP Rossi
Jose
TFX
Cellie
Fausto
Brian S
Monde
Adoor
MC Complicated
MC Pryme

Kijk hier voor tickets.