UITGEEST - FC Uitgeest heeft eindelijk de eerste zege van het seizoen beginnen. Op eigen veld won de ploeg van Hilmar de Groot met het kleinst mogelijke verschil van Kolping Boys. Jorn Brouwer scoorde al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Brouwer maakte zijn treffer al in de negende minuut na een vlot lopende aanval. Kort hierna raakte de thuisploeg de ervaren Daan hamaker kwijt die met een hoofdblessure moest uitvallen. Ook Rens Brouwer liet zich gelden in de eerste helft, maar de rechtsback raakte bij twee pogingen het aluminium. De gasten uit Oudorp van trainer Mark de Vries konden daar niet meer dan een kansje voor Kevin Cappai tegenover stellen.

In de tweede helft kwam Kolping Boys wel meer aan voetballen toe en was met name spits Joey Gijzen gevaarlijk. Met een kopbal die net op de lijn gekeerd werd was hij dichtbij de gelijkmaker. FC Uitgeest kreeg steeds meer ruimte en werd zodoende gevaarlijk in de counter onder meer via linksback Tim uit den Boogaard die de bal echter niet tussen de palen kreeg. Toch lukte het de thuisploeg de 1-0 en daarmee de eerste zege over de streep te trekken