ALKMAAR - AZ heeft ook na vier wedstrijden nog altijd een honderd procent score. Zondagmiddag won de ploeg van trainer Pascal Jansen met 2-0 van Sparta. AZ deelt de koppositie nog steeds met het eveneens ongeslagen PSV en FC Twente, dat zondag Ajax versloeg. Feyenoord staat vierde en Ajax staat na vier wedstrijden al op zeven punten achterstand van de top drie.

Buiten twee pogingen van Saito had het vlot combinerende AZ maar weinig van Sparta te duchten voor de rust. Na een fraaie combinatie dwars door de defensie van Sparta schoot Dani de Wit, op aangeven van Clasie, de thuisploeg op voorsprong. Een minuut later stond het al 2-0, nadat De Wit doorgekopt had op Vangelis Pavlidis die handig wegdraaide en scoorde.

Na missers van Pavlidis (twee) en Van Brederode na de hervatting slopen er wat onzorgvuldigheden in het Alkmaarse spel, alwaar Ibrahim Sadiq als invaller zijn debuut maakte. Buiten een kopbal van Lauritsen, die net naast ging, lukte het de Rotterdammers echter niet daarvan te profiteren.

AZ - Sparta 2-0 (2-0)

18. Dani de Wit 1-0
19. Vangelis Pavlidis 2-0