BIRMINGHAM - AZ blijft hekkensluiter van Poule E in de Conference League en staat op de rand van Europese uitschakeling. De ploeg van Pascal Jansen verloor donderdagavond voor de tweede keer van Aston Villa (2-1).

Na de 1-4 nederlaag in eigen huis kwam AZ in Birmingham wel iets beter voor de dag al kopte Lenglet de nummer vijf van de Premier League al snel op voorsprong, maar de VAR zag buitenspel. Hetzelfde gebeurde met een doelpunt van Pavlidis aan het eind van de eerste helft.

AZ dat kort voor de rust al even uit de schulp was gekomen begon wel goed aan het tweede bedrijf. Pavlidis benutte de ruimte achter de Villa-defensie en scoorde koel na een prima pass van Bazoer. Uit een onterecht gegeven hoekschop kopte Diego Carlos na een uur spelen de gelijkmaker binnen. Nadat Watkins tien minuten voor tijd de Engelsen op voorsprong bracht wist AZ geen vuist meer te maken.

AZ, dat drie punten heeft, speelt op 30 november thuis tegen HSK Zrinjski en moet half december naar Legia Warschau, dat samen met Aston Villa de poule aanvoert met negen punten.