TUITJENHORN – FC Uitgeest coach Florian Wolf zal zich een ander begin van het bekerduel met Hollandia T hebben voorgesteld. Nadat twee van zijn spelers met elkaar in conflict raakten begon Uitgeest met negen man. Uiteindelijk won de ploeg ruim, 0-5.

Bilal el Hajoui el Jaafari en Augustine Yeboah kregen van Wolf de kans om vanaf de aftrap mee te spelen en zo minuten te maken in de hoofdmacht van de eersteklasser, maar konden zich voor de aftrap niet beheersen. Coach Wolf was resoluut en stuurde beiden spelers de dug-out in. “ Tijdens een positiespel komen ze met elkaar in een opstootje. Dus toen heb ik gezegd dat ze niet hoefden te spelen. Beiden spelers hebben daarna nog wel excuses aangeboden, maar ik heb twee andere spelers laten warmlopen en gezegd dat we eerste tien minuten met negen man gingen spelen” blikte Wolf terug. De coach was na afloop duidelijk over de situatie. “Ik heb twee andere spelers eerst laten warmlopen, want ik wil niet dat iemand geblesseerd raakt omdat twee spelers zich niet kunnen gedragen”. Zomaar vergeten is ook niet het plan voor de coach, “We gaan hier over praten, maar de komende twee weken komen zij in ieder geval niet in actie”.

Na het incident kon het vizier op het bekertreffen met derdeklasser Hollandia T. “De eerste helft was niet best. Ik denk dat we daarin nog zoekende waren en ook aantal spelers die normaal niet spelen. Doordat we met negen spelers begonnen konden we in de eerste tien minuten nog niks doen. We konden eigenlijk na tien minuten pas beginnen aan de wedstrijd, dus dat was even lastig”.

Ander beeld
Na rust draaide het spelbeeld volledig. Via Jorn Brouwer kwam de ploeg op 0-1. Een corner werd terug gekopt richting het doel, waarna de bal wederom met het hoofd richting Brouwer werd gespeeld. De middenvelder besloot het compleet te maken door koppend voor de openingstreffer te zorgen. Na de 0-2 van Thomas Duijn leek het verzet van de thuisploeg gebroken, iets wat zeker was na de derde treffer, ditmaal via Mike Adrichem. De thuisploeg liet het lopen waardoor FC Uitgeest via Adrichem en Kick Smit uiteindelijk kon uitlopen naar een klinkende 0-5 overwinning.

Kijkend naar de volgende ronde, hoopt Florian Wolf op een hoger spelende ploeg. “Een eerste-, of tweedeklasser zou mooi zijn”. De coach hoopt daarmee op meer tegenstand, “Met alle respect, maar als wij met een volwaardig basiselftal zouden spelen dan hadden we hier met grotere cijfers gewonnen” besloot de oefenmeester.