BERGEN - Via Twitter heeft wielrenner Niki Terpstra dinsdagavond laten weten dat hij op de weg terug is na zijn zware trainingsongeluk van een week eerder. De in Bergen woonachtige profwielrenner hersteld spoedig en is inmiddels thuis. Terpstra bedankte een ieder voor de vele steunbetuigingen die hij mocht ontvangen.

Terpstra kwam een week geleden ten val tijdens een trainingsrit op de Markerwaarddijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Toen hij trachtte een aantal ganzen te ontwijken viel hij tegen een rotsblok. Daarbij liep hij een klaplong, hersenschudding, een scheurtje in zijn onderrug, gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen op. Terpstra werd vervolgens opgenomen op de intensive care, maar is inmiddels thuis om verder te herstellen.

Op Twitter laat de wielrenner weten: 'Dankzij de adequate hulpverleningen ter plaatse en de goede zorg in het VU ziekenhuis zijn de eerste stappen in het herstel goed verlopen. Daardoor kon ik zondag al terug naar huis om verder te herstellen in mijn thuisomgeving. De steunbetuigingen die ik heb gekregen zijn overweldigend. Bedankt allemaal voor de support! Dit zal een grote motivatie zijn tijdens mijn revalidatie.'