OUDORP - Kolping Boys wacht nog altijd op de eerste zege in de eerste klasse. Zondag speelde de ploeg van trainer Marc de Wilde met 1-1 gelijk tegen het FC Uitgeest van Ton Pronk.

En dat was uiteindelijk een terechte uitslag in een wedstrijd die qua niveau niet meeviel. Met name Kolping Boys moet duidelijk nog wennen aan het niveau een klasse hoger, zoals het tegenstander FC Uitgeest inmiddels ook gelukt is. De thuisclub kreeg ook nog eens met een forse tegenvaller te maken toen aanvaller Joey Kooge niet door de warming-up kwam en zijn vervanger Gilliano Pawiroastro al na vijf minuten geblesseerd moest verlaten.

De kansen waren in de eerste helft op één hand te tellen. Geert Bruin probeerde het eerst met een schot van buiten de zestien en dook later nog eens op voor keeper Bleeker, maar miste het geluk. Aan de andere kant moest keeper Patrick de Vries zich eenmaal strekken op een poging van Daan Hamaker. De tweede helft begon wat dat betreft een stuk voortvarender. FC Uitgeest kwam duidelijk niet scherp uit de kleedkamer en nu kon Geert Bruin van dichtbij de 1-0 binnen tikken. De voorsprong was echter van korte duur toen de vrijstaande Lester Half een vrije trap van Max Dekker tegen de touwen kon koppen.

Kolping Boys hanteerde in het vervolg regelmatig de lange bal op de actieve Kevin Cappai, maar brak niet echt door de Uitgeester defensie. Bij de gasten ontbrak het juist vaak net weer in de eindpass al kwamen zij aan het eind van de wedstrijd nog een aantal malen gevaarlijk voor het doel. Goed keeperswerk van De Vries hield de Oudorpers echter op de been, waardoor men het tweede punt kon bijschrijven.

Kolping Boys - FC Uitgeest 1-1 (0-0)
46. Geert Bruin 1-0
52. Lester Half 1-1

Foto's: DP Sportfotografie