UITGEEST - Heb je weleens vanaf het water het prachtige Uitgeester- en Alkmaardermeer gezien? De kanoërs van de Kanovereniging Uitgeest (KVU) genieten hier elke keer weer van. Wil je ook eens vrijblijvend meevaren? Meld je dan aan via www.kanovereniging-uitgeest.nl of kvu@kanovereniging-uitgeest.nl voor een instapavond op woensdagavond 17 of 24 april 2024. Verzamelen om 18:40 uur bij ons prachtige clubhuis aan de Meldijk 27 in UItgeest.

Kanovaren is gemakkelijk te leren, niet duur, milieuvriendelijk en heerlijk ontspannend. Met een kano kom je op de mooiste plekjes, ook die waar andere watersporters niet kunnen komen. Je kan het alleen doen, met z’n tweeën of in groepjes. Voor jongeren is er een jeugdafdeling die vaak vaart en zomers kampeert. De een kanoot om tot rust te komen, de ander wil juist lange tochten afleggen of op zee in de branding stoeien. Alles kan maar alles begint met een eerste instapavond. Op zo’n avond ga je samen met een ervaren kanoër het water op en kun je proberen of kanoën ook iets voor jou is zonder verdere verplichtingen.

Mocht je na deze instapavond lid willen worden dan kan dat ook. Je krijgt dan eerst vier instructieavonden op het meer. Na deze avonden beheers je de basisvaardigheden van kanovaren en kun je veilig op pad. Hierna kun je zelf bepalen wanneer en met wie je lekker gaat varen. Je hebt geen eigen kano nodig.