AMSTERDAM - FC Uitgeest heeft goede zaken gedaan in de onderste regionen van de 1e Klasse A door de uitwedstrijd bij AGB met ruime cijfers te winnen. De ploeg van trainer/coach Hilmar de Groot zegevierde met maar liefst 0-3.

En dat was een prestatie van jewelste voor de gehavende ploeg van De Groot die liefst acht potentiële basisspelers miste. De oefenmeester deed daarom onder meer een beroep op de 17-jarige keeper Lex de Haan die zich uitstekend kweet van zijn taak door zijn doel schoon te houden.

FC Uitgeest sloeg zelf vanaf halverwege de tweede helft toe nadat het aan het eind van de eerste helft goed wegkwam toen een overtreding van Mike Olgers op Hursut Meric niet met een strafschop bestraft werd. Een vrije trap van Kick Smit die via de muur over keeper Dagasan heen ging brak de ban. AGB probeerde het met een slotoffensief, maar Uitgeest profiteerde optimaal van de ontstane ruimte met een hoofdrol voor de snelle invaller David de Meij. Hij bracht eerst Wessel Schilp in stelling voor de 0-2 en werd in de slotminuut gevloerd binne de zestien waarna Olgers op koelbloedige wijze vanaf elf meter de eindstand op 0-3 bepaalde.