UITGEEST - Een vroege goal van Max Dekker is voor FC Uitgeest genoeg gebleken om te winnen van koploper De Zouaven. Een terechte zege aangezien de thuisploeg slimmer speelde en de ploeg uit Grootebroek vooral tegen zichzelf voetbalde.

Dekker kon na tien minuten van dichtbij intikken, en dit leek in buitenspelpositie te gebeuren, maar het doelpunt werd toch goedgekeurd. Tegenstander de Zoauven kwam daarna echter nooit in het spel. Behalve een schot van Kruisland op de lat creëerde de ploeg van Johan Ruts niets en men mocht zelfs blij zijn dat et geen 2-0 werd toen Mike Olgers een strafschop miste. Vijf minuten voor rust zag aanvoerder Roy Janssen van de gasten een domme rode kaart wegens het niet volgen van een waarschuwing door de scheidsrechter.

Met tien tegen elf kon men helemaal geen gevaar meer stichten en bleef FC Uitgeest uiteindelijk gemakkelijk overeind.