UITGEEST - Woensdag 29 december organiseert de buurtsportcoach van Holland Sport in Uitgeest een Dreumesinstuif én Sportspektakel in Sporthal de Zien. Van 10.00-12.00 uur kunnen de allerkleinste kids van 0-4 jaar zich vermaken, de kinderen van 5-12 jaar zijn van 13.00-16.00 uur aan de beurt. De kosten bedragen € 3,- per kind, hiervoor kun je bij het middagprogramma ook ter plaatse meedoen aan sportclinics naar keuze. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, dit kan via www.sportenbewegeninuitgeest.nl.

Lies Bruijn is als buurtsportcoach nu al enige tijd actief in de gemeente Uitgeest. Bij het sportspektakel in de Herfstvakantie was ze al zijdelings betrokken bij de uitvoer, maar nu ligt de hele organisatie vol enthousiasme in haar handen. "Het sportspektakel is een mooi mix waar veel van mijn werkgebieden samen komen. Via de scholen en pers vragen we de kinderen in beweging te komen, iets wat ook belangrijk is in een vakantie. Bij het sportspektakel werk ik dan samen met een aantal verenigingen die sportclinics verzorgen, dit keer staan judo, bootcamp en fungames op het programma. Vond je het een leuke clinic, dan kan je vaak bij de sportvereniging nog een echte proefles volgen. Voor hen is het dus een mooie vindplaats voor nieuwe jeugdleden.

Ook kreeg ik de vraag of ik wat voor de jongere kinderen kon organiseren. Het is dus één gecombineerde dag geworden in de sporthal, waarbij 's morgens de kleine kinderen met hun eigen loopfiets door de zaal scheuren, gaan 's middags de jongelui uit de basisschoolklassen over de stormbaan," aldus Lies. De hele dag is de sporthal aangekleed met luchtkussens en spelletjes. Aanmelden voor de dreumesinstuif en het sportspektakel kan via www.sportenbewegeninuitgeest.nl. Wilt u meer informatie over de speciale tarieven die gelden voor BSO's en groepen? Stuur dan een mail naar: L.Bruijn@hollandsportbv.nl of bel 0634041145.