ALKMAAR - AZ heeft ondanks een 0-2 achterstand toch nog redelijk gemakkelijk weten te winnen van Willem II. De Tilburgse ploeg, dit seizoen geen schim van de ploeg die de laatste jaren regelmatig een angstgener was voor AZ, kreeg uiteindelijk met 5-3 op de broek.

Het zat AZ zeker niet mee in de eerste helft. Halverwege was het Zakaria Aboukhlal die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Marco Bizot plaatste. Nadat vervolgens de VAR eerst een doelpunt van Myron Boadu wegens buitenspel had afgekeurd speelde deze later weer een rol bij een vermeende handsbal van Calvin Stengs. De bal ging op de stip en Mike Trésor Ndayishimiye faalde niet vanaf elf meter: 0-2. Aan de hand van aanvoerder Teun Koopmeiners kwam AZ nog voor de rust terug in de wedstrijd. Met veel gevoel plaatste hij eerst een vrije trap in de hoek om even later bij de eerste paal een corner tot doelpunt te promoveren: 2-2.

Na de rust ging AZ op dezelfde voet verder en Willem II kwam er niet meer aan te pas. Calvin Stengs zorgde met een knap schot voor de voorsprong en die werd even later verruimd door een fraaie knal van Fredrik Midtsjö. Twintig minuten voor tijd kreeg ook AZ een strafschop te nemen en aanvoerder Koopmeiners gunde ditmaal de eer aan Jesper Karlsson die koelbloedig bleek. Met het oog op de nog te komen wedstrijden tegen Vitesse en FC Utrecht nam AZ hierna wat gas terug en kon invaller Ché Nunnely namens Willem II nog een eretreffer maken: 5-3.