ALKMAAR - AZ heeft na een magere reeks eindelijk weer eens aan het moraal kunnen werken. In de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles boekte de ploeg van trainer Pascal Jansen een zeer overtuigende zege.

AZ startte flitsend: Jesper Karlsson scoorde al na vier minuten op aangeven van Vangelis Pavlidis. Na een fraaie actie van Frederik Midtsjo schoot Albert Gudmundsson op de paal en na een actie van Yukinari Sugawara kopte Dani de Wit de 2-0 langs keeper Warner Hahn. De keeper redde even later wel bij een knal van Owen Wijndal en kreeg hulp van de paal bij een pegel van De Wit.

Na rust redde Hahn ook nog knap op een knal van Gudmundsson waarna AZ het duel in de laatste tien minuten definitief besliste. Hahn bracht invaller Hakon Evjen ten val en Karlsson benutte de strafschop. Zakaria Aboukhlal , na een assist van de sterk spelende Sugawara, en Tijani Reijnders, met de mooiste van de middag, voerden de score nog verder op: 5-0.

AZ - Go Ahead Eagles 5-0 (2-0)
4. Karlsson 1-0
29. De Wit 2-0
83. Karlsson (pen.) 3-0
86. Aboukhlal 4-0
90. Reijnders 5-0