ALKMAAR - AZ heeft zeer goede zaken gedaan in groep D van de Conference League. Dankzij een 2-0 overwinning op CFR Cluj is de club van trainer Pascal Jansen nu al dicht bij overwintering in Europa.

AZ kende met dank aan Albert Gudmundsson en de Luxemburgse scheidsrechter Durieux een flitsende start in het AFAS-Stadion. De IJslandse aanvaller gebruikte bij de openingstreffer duidelijk zijn arm, maar dat was de arbiter ontgaan. Gudmundsson verzuimde vervolgens de buit voor AZ al voor rust binnen te slepen met een misser voor open doel.

De thuisploeg was in de tweede helft meerdere malen dichtbij een tweede treffer ondermeer via Yuki Sugawara en Vangelis Pavlidis en de beste mogelijkheid was wederom voor Gudmundsson, maar diens kopbal vloog net over. Het zeer matige Cluj liet zich in de slotfase nog even zien, maar keeper Vindahl en de paal brachten redding bij een poging van Deac. Kort voor tijd besliste Pavlidis het duel uit een assist van Karlsson: 2-0.