ASSENDELFT - Bij de start van de competitie in de 1e Klasse A heeft Assendelft met het kleinst mogelijke verschil van FC Uitgeest weten te winnen. Raphaello Baal scoorde halverwege de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd.

Onder een stralende najaarszon was de eerste helft er vooral één van aftasten waarin beide ploegen slordig met het balbezit omgingen. Na de rust lag het initiatief duidelijk bij de thuisploeg en moest de Uitgeester keeper Adrichem tweemaal redden bij pogingen van Zwemmer. Op het fraaie schot van Baal had de doelman echter geen antwoord: 1-0.

De gasten leken twee minuten later op gelijke hoogte te komen, maar de kopbal van Thijn Ursem in een duel met de Assendelft-doelman werd gezien als overtreding. De frustatie over de afgekeurde goal dreunde nog even na in de ploeg die meer met zichzelf en de scheidsrechter bezig waren als met voetbal. Hierdoor kon Assendelft eenvoudig de eerste driepunter bijschrijven.