ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft zondagmiddag de competitie in de 2e Klasse A weer een stuk spannender gemaakt door koploper FC Uitgeest met 1-0 te verslaan. Met name West Frisia zal tevreden zijn met deze score want omdat zij wisten te winnen van Stormvogels (2-1) naderen zij FC Uitgeest op twee punten. De thuisploeg zelf zal behalve de zege ook content zijn over het feit dat drie concurrenten, Kolping Boys, LSVV en Zilvermeeuwen, punten verloren. Hierdoor is ook de strijd om de derde plaats, en dus nacompetitie, weer volledig open.

Wie zondagmiddag hoopte op een leuke pot kwam bedrogen uit op Sportpark Overdie want Alkmaarsche Boys en FC Uitgeest maakten er vooral een tactisch steekspel van waarbij het spel niet altijd even goed was, maar de spanning een hoop vergoedde. Er ontspon zich een vrijwel gelijk opgaande strijd met een heel licht veldoverwicht van de thuisploeg dat ook de beste kans kreeg middels een schot van Ferdy Kaleveld die naast schoot. De overige doelpogingen kwamen voornamelijk voort uit schoten uit de tweede lijn, maar in geen enkel geval kon een van beide keepers verrast worden.

Ook in de tweede helft deden beide ploegen nauwelijks iets voor elkaar onder al leken nu de gasten een licht overwicht te hebben. Behoudens een kopkans voor Lester Half gaf Alkmaarsche Boys echter nauwelijks iets weg en werkte het tactische plan van trainer/coach Mats Blokdijk dan ook uitstekend. De koploper liet zich uit de wedstrijd spelen door enkele lichte overtredingen en was met name vooral verbaal richting de scheidsrechter bezig in plaats van met de voeten te spreken. Het leek een typische 0-0 wedstrijd te worden maar met nog een kwartier op de klok werd de ban alsnog gebroken. In het strafschopgebied werd Daniel Mullen gemangeld tussen twee verdedigers en scheidsrechter Kooij kon niet anders dan naar de stip wijzen. Aangezien vaste penaltynemer Robert Schutz dertig seconden daarvoor gewisseld was eiste Khalid Ezhar de bal op, en vanaf elf meter schoot hij koelbloedig raak: 1-0. De Uitgeester-trainer Florian Wolf probeerde nog het tij te keren met het inbrengen van enkele aanvallers, maar de solide Alkmaarse verdediging kwam niet meer in de problemen.

Alkmaarsche Boys speelt komende zondag 12 maart opnieuw thuis als De Zouaven op bezoek komt terwijl koploper FC Uitgeest op bezoek gaat bij De Kennemers.

WEST I ZONDAG 2e KLASSE A

Alkmaarsche Boys - FC Uitgeest 1-0 (0-0)

76. Khalid Ezhar 1-0 (pen.)