AMSTERDAM - Ajax en AZ zijn beiden niets opgeschoten met een doelpuntloze remise in de Johan Cruijff Arena. Ajax heeft sinds dit weekend vijf punten achterstand op nummer twee PSV en de nummer vier AZ staat daar nog altijd twee punten achter op Ajax.

In een alleraardigste eerste helft kregen beide teams de nodige kansen. Na doelpogingen van Odgaard en Pavlidis, die recht op Rulli mikte, hielp Reijnders AZ's grootste kans om zeep. De middenvelder faalde vrijstaand voor de Ajax-keeper. Aan de overkant schoot Bergwijn op de paal en, nadat Ryan de vrijstaande Brobbey van scoren had gehouden,op de lat.

De tweede helft was een stuk minder leuk. Ajax was wat beter, had meer balbezit, maar bleek ook slordig in de afwerking. Taylor schoot over en Bergwijn mikte rakelings naast. AZ wachtte af en zag invaller Lahdo nog vanuit het niets de paal raken waarna het eindigde zoals men begon: 0-0.