CASTRICUM - Op zaterdag 22 augustus jl was in Dorpshuis De Kern in Castricum de officiele aftrap van het vogelseizoen voor de jongeren van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland.

Aan de hand van een presentatie werd aan de aanwezige jeugd en hun ouders verteld wat er in het komende seizoen op het programma staat. Van vogelexcursies in het Noord-Hollands Duinreservaat tot nestkastjes timmeren en bosuilen spotten in de avonduren; elke maand is er weer wat anders. Over elke excursie wordt door een van de deelnemers een verslag geschreven. En voor de beste verslaggever van het seizoen is door de Vogelwerkgroep Midden Kennemerland een prijs in het leven geroepen. Daan Sloog werd uitgeroepen tot de beste verslaggever van het seizoen 2019-2020. Hij mag zich een heel jaar lang de trotse eigenaar noemen van een enorme bosuilennestkast waarop zijn naam is vereeuwigd.

Wil je een keer mee met een vogelexcursie? Op zondag 6 september organiseert de jongerenwerkgroep van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland weer de eerste vogelexcursie van het seizoen voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar.Dan gaan we op de fiets naar de Waterberging Noorderveld bij Heemskerk. Dat is een nat gebied waar vogels voedsel vinden voordat ze verder trekken naar zuidelijker streken. We kunnen steltlopers, weidevogels en verschillende soorten watervogels te zien. Enkele soorten die we hopen te zien zijn Kemphaan, Watersnip en verschillende soorten eenden. Tijdens de excursie vertellen de excursieleiders over vogels, hoe ze leven en wat ze eten. En zullen ze proberen alle vragen over vogels die we zien te beantwoorden. De excursie is alleen bedoeld voor jongeren tussen 10 en 18 jaar. Wie mee wil met deze excursie, moet op zondag 6 september om 9.00 uur met de fiets klaar staan bij de fietsenstalling achter het NS-station Castricum. Daar begint de excursie en daar eindigt die om ongeveer 12.30 uur ook weer. Neem een verrekijker mee als je die hebt. Heb je geen verrekijker dan kan je er een lenen tijdens de excusie.

Wie dat wil kan zich na afloop van de excursie opgeven voor de jongerengroep van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland. Na aanmelding voor deze jongerengroep ontvang je via e-mail uitnodigingen voor volgende excursies. Voor meer informatie over vogelexcursie kun je mailen naar jongerenexcursies@vwgmidden-kennemerland.nl. Of kijk op de pagina over jongerenexcursies op de website van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland www.vwgmidden-kennemerland.nl