ALKMAAR - Op 26 april start MEE & de Wering het project SocialBoost! voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo en Uitgeest. Deelnemende jongeren krijgen letterlijk een sociale boost en dragen tegelijkertijd iets positiefs bij aan hun omgeving. Als duo of in groepsverband zijn ze bezig met toffe activiteiten, masterclasses en challenges die uitdagen om samen en voor anderen bezig te zijn.

Deelnemers doen vanaf 26 april acht weken lang elke week een challenge. Deze opdracht voeren jongeren samen met een ‘maatje’ uit en gaan over actuele thema’s zoals duurzaamheid, sporten en bewegen, andere culturen en het verbeteren van de wijk. Het kan bijvoorbeeld kokkerellen zijn, of samen de buurt opknappen. Daarnaast zijn er vier masterclasses en is er elke dag een ‘energyboost’: een appje van de coach met een leuke opdracht, bijvoorbeeld een opdracht, rebus of vlog maken.

Geldprijs
Jongeren tussen de 14 en 27 jaar kunnen zich met een vriend of vriendin aanmelden, of alleen. Deelnemers die zich individueel aanmelden, worden op basis van persoonlijkheid aan een maatje gematcht.

Ook is er een heuse geldprijs te winnen voor de top 3 beste duo’s! Het duo dat de challenges het beste uitvoert, wint aan het eind van het project € 300,-. Het stel dat op de tweede plaats komt wint € 200,- en de derde prijs is een mooi bedrag van €100,-.

Energiekick
Volgens coach Sanne van MEE & de Wering snijdt het mes bij dit project aan meerdere kanten: “Ten eerste geeft SocialBoost de jongeren, die al maanden weinig te doen hebben, weer een echte energiekick. In beweging komen en wat afspreken met iemand anders; daardoor ga je je lekkerder voelen. Door samen met een ander iets te doen wat je nog nooit gedaan hebt, kom je met nieuwe mensen en dingen in aanraking. Daar leer je van. En ten slotte doen de deelnemers ook opdrachten waarbij ze wat voor anderen betekenen. Dat geeft een voldaan gevoel en draagt wat bij aan de omgeving.”

Jongeren die zin hebben om weer wat tofs te gaan doen, kunnen zich aanmelden op https://socialboost.meewering.nl/. Deelname is gratis!