UITGEEST - Op zaterdag 25 januari is er een rondleiding door het imposante Fort K'IJK tussen Uitgeest en Krommeniedijk. De gidsen van Landschap Noord-Holland vertellen mooie verhalen over het leven van de 263 soldaten. Hoe sliepen ze, waar aten ze, hoe wasten ze zich en waren er wel toiletten? Ze vertellen ook hoe het 'kiekeboe' kanon werkte en later een prachtig uitkijkpunt werd. De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen.

Fort K'IJK is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is in beheer bij Landschap Noord-Holland en nu opengesteld voor publiek. Je kunt bij een bezoek ook genieten van een versnapering in de Theeschenkerij en een audiotour volgen over de Stelling en de omliggende natuur.

De rondleiding is op zaterdag 25 januari van 13.30 tot 14.30 uur. Het adres van het fort is Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest. Volwassenen betalen € 7,00 en donateurs € 4,00. Aanmelden is verplicht en kan via www.gaatumee.nl Overigens zijn er elke maand rondleidingen.