UITGEEST - Wil je de beschikbaarheid van GGD test locaties met PCR coronatesten weten? Dit kan namelijk een goede voorbereiding zijn voor wanneer jij klachten ervaart die kunnen duiden op het coronavirus. Alleen lijkt het soms alsof lang niet overal de teststraten aanwezig zijn, omdat ze niet zichtbaar zijn. Toch zijn er veel verschillende teststraten te vinden door het gehele land. Zo ook in de omgeving van Uitgeest. Maar dan moet je nog wel weten hoe je er naartoe kunt komen en welke eisen er gesteld worden voordat je de afspraak in kunt gaan plannen. Onderstaande informatie helpt jou hierbij.


De beschikbaarheid van GGD test locaties met PCR coronatestlocaties vinden
De beschikbaarheid van GGD test locaties met PCR coronatesten staan allemaal eenvoudig aangegeven via de website van de GGD. Je hoeft hiervoor alleen maar op jouw postcode te zoeken. Zo zie je gelijk op welke locaties in de omgeving jij terecht gaat kunnen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je bij de juiste testlocatie verschijnt. De adresgegevens staan er namelijk ook allemaal bij vermeld en in de bevestigingsmail die je ontvangt bij het maken van de afspraak staat vaak ook het alternatieve adres aangegeven voor de navigatie. Zo kun je niet meer verdwalen.

Op twee manieren in te plannen
Voordat je naar de GGD test locaties met PCR coronatesten gaat, moet je dus wel een afspraak gemaakt hebben. Hiervoor zijn twee manieren beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld bellen naar het nummer, waar je samen met een medewerker van de GGD een afspraak in gaat plannen. Je hebt hier wel jouw burgerservicenummer voor nodig. Ook kun je via de website een afspraak maken. In dit geval moet je jouw DigiD bij de hand hebben. De uiteindelijke stappen die doorlopen moeten worden zijn bij beide wegen hetzelfde en de afspraak is binnen enkele minuten ingepland.

De informatie goed door gaan nemen
Uiteindelijk hoef je alleen nog maar de test af te laten nemen bij een van de GGD test locaties met PCR coronatesten en de uitslag afwachten. Je krijgt nog informatie mee naar huis waarin alles omgeschreven staat wat er te gebeuren valt en wat je zelf nog kunt doen. Zo moet je bijvoorbeeld ook jouw eigen klachten in de gaten blijven houden. Indien deze erger worden kan het namelijk aan te raden zijn om naar de huisarts te gaan voor een onderzoek. Zelfs wanneer de uitslag negatief blijkt te zijn.