UITGEEST - Er zijn mensen in Nederland die zich nog nooit hebben laten testen. Dat kan komen doordat zij nooit klachten hebben gehad die leken op de klachten die je kunt krijgen als je besmet bent met het coronavirus. Je hoeft je niet te laten testen wanneer je geen klachten hebt. Het is wel mogelijk om je zonder klachten te laten testen, maar daarvoor moet je niet bij de GGD zijn. De GGD test al sinds het begin van de coronacrisis alleen mensen die klachten hebben. Daarom is het voor mensen die zich willen laten testen zonder dat ze klachten hebben noodzakelijk om een coronatest te doen in een commerciële teststraat. Coronatest in Uitgeest: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.

Commerciële teststraat
Een commerciële teststraat is een teststraat die niet van de GGD is, maar van een andere partij. Dit is een bedrijf wat winst wil maken met de teststraat. Daarom kost het bij een commerciële teststraat geld om een coronatest te doen. Je denkt nu waarschijnlijk dat je beter naar de GGD kunt gaan om je te laten testen, maar dat heeft ook een aantal nadelen. Zo is het bij de GGD vervelend dat je lang moet wachten op de uitslag van de coronatest. De meeste commerciële teststraten maken gebruik van een andere testmethode dan de teststraten van de GGD. Daarom is er een groot verschil in de tijd dat je moet wachten op de uitslag van de test. Bij de GGD duurt dit in sommige gevallen wel 48 uur. Dat betekent dat je twee dagen in quarantaine moet voordat je weet of je überhaupt besmet bent.

Sneltest
Bij een commerciële teststraat kun je een sneltest doen. De testmethode die wordt gebruikt in commerciële teststraten heeft de bijnaam ‘sneltest’ gekregen omdat de uitslag van deze testmethode erg snel bekend is. Je hoeft hier normaal gesproken niet langer dan een kwartier op te wachten. Daarom is het voor veel mensen fijner om een coronatest te doen bij een commerciële teststraat. Dit kost dan wel geld, maar je hoeft niet twee dagen in quarantaine om op de uitslag van de test te wachten. Er zijn verschillende teststraten waar je een sneltest kunt doen. Als je in Uitgeest woont, heb je verschillende teststraten in de buurt. Daarom kan het handig zijn om een overzicht van alle teststraten waar je een sneltest kunt doen te hebben.

Overzicht van de testlocaties
Coronatest in Uitgeest: overzicht kosten en sneltest locaties. Als je in Uitgeest woont, heb je verschillende teststraten in de buurt. Wanneer je en sneltest wilt doen, kan het slim zijn om op de link aan het begin van deze alinea te klikken. Je wordt dan doorgestuurd naar een overzicht van de verschillende locaties waar je vanuit Uitgeest naartoe kunt gaan om een sneltest te doen. Het gaat alleen om de teststraten waar je een sneltest kunt doen dus de GGD zal hier niet tussen staan.