UITGEEST - Breedweer Facilitaire Diensten uit Uitgeest wil haar boodschap om maatschappelijke impact te maken zo breed mogelijk verspreiden. Daarvoor is groei onmisbaar, groei door nieuwe opdrachten en door overnames. Per 22 april heeft Breedweer De Ster uit Hengelo overgenomen om zo ook in het oosten maximale impact te maken. En de zoektocht naar overnamekandidaten gaat verder!

Dienstverlening als middel om impact te maken

Als social enterprise heeft Breedweer Facilitaire Diensten één belangrijke missie: impact maken. Commercieel directeur Jack Stuifbergen: ‘Natuurlijk hebben wij omzetverwachtingen, maar we gebruiken onze dienstverlening als middel om die impact mogelijk te maken.’ Dat doet Breedweer door mensen uit kwetsbare doelgroepen een kans te geven op de arbeidsmarkt en invulling te geven aan 8 van de 17 Sustainable Development Goals. 17 doelen opgesteld door de Verenigde Naties om de wereld in 2030 een beetje mooier te maken.

Een klik met De Ster uit het oosten

De Ster is een gewaardeerd en gezond schoonmaakbedrijf in de regio Hengelo, opgebouwd door vader en zoon Gruppelaar. Net als Breedweer werkt De Ster bewust met medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt en gebruikt het alleen ecologische schoonmaakmiddelen. Sjoert Gruppelaar besluit na 32 jaar ondernemerschap het familiebedrijf te verkopen en schakelt overnameadviseur André Niewzwaag van Waardevisie Corporate Finance in Hengelo in. Zo komen zij in contact met Joost Baltus van Prisma Adviesgroep die namens Breedweer op zoek is naar overnamekandidaten voor schaalvergroting. ‘Na een eerste kennismaking met Breedweer was daar direct die klik en dus ook een duidelijke synergie op basis van missie en filosofie, aldus zoon Sjoert. 'Het is prachtig dat onze bedrijven op veel vlakken op elkaar aansluiten. Eigenlijk is De Ster Breedweer in het klein.'

En de zoektocht gaat voort

Op 22 april heffen beide partijen het glas en is de overname een feit. Betina Spel, een echte Twentse met een groot netwerk en veel vlieguren in de facilitaire dienstverlening is de nieuwe bedrijfsleider in het oosten. ‘De missie en visie van Breedweer spreken me enorm aan. Door de toegevoegde waarde van de holding kan De Ster groeien. Ik draag hier als gezicht van het bedrijf graag aan bij. Joost Baltus zet zijn zoektocht naar overnamekandidaten voor Breedweer voort. ‘Want 2030 komt met rasse schreden dichterbij en er valt nog genoeg werk te verzetten in Nederland,’ besluit Jack Stuifbergen.

www.breedweer.nl