UITGEEST- In de ziekenhuizen is de beschikking over grote hoeveelheden perslucht momenteel van essentieel belang. Deze speciale medische perslucht zorgt bijvoorbeeld voor beademing op de Intensive Care. Om te allen tijde de patiënten in de ziekenhuizen te kunnen voorzien van ademlucht, is BOGE met een container met een complete ademlucht installatie zelfs voorbereid op extreme situaties.

Voorbereid op zeer extreme situaties

Voor ziekenhuizen is een te kort of geen beschikbaarheid aan ademlucht geen optie. Daarom zijn alle geplaatste medische installaties van BOGE in de Nederlandse ziekenhuizen drievoudig en soms wel viervoudig uitgevoerd. Tevens heeft BOGE Nederland een ademlucht installatie (gebouwd in een container) ter beschikking, die voldoende capaciteit heeft om een ziekenhuis ter grootte van het Dijklander ziekenhuis te Purmerend van ademlucht te kunnen voorzien.

Ademlucht
Sinds 2009 geldt perslucht voor medische systemen als een officieel medicijn. Zowel de grote hoeveelheden die nodig zijn als de hoge vereiste zuiverheid (droog en olie- en kiemvrij) van de medische persluchtfilters vormen een grote uitdaging voor ziekenhuizen. Tevens moet er voor gezorgd worden dat het risico op uitval nul is.

Noodsituaties
De container met ademlucht kan worden ingezet in situaties waarbij de capaciteit van de ziekenhuizen moet worden verhoogd. Bijvoorbeeld als er géén of onvoldoende perslucht aanwezig is of als een tijdelijke oplossing wanneer er een nieuwe installatie wordt geplaatst. De complete installatie is wereldwijd inzetbaar en werkt volgens het “Plug & Play” principe. Enkel een stroomkabel en een perslucht aansluiting is nodig, waar bij aansluiting van de installatie het service team van BOGE NL kan assisteren.

Ademlucht installatie
De container met ademlucht installatie is goed voor 6.9m3/min aan ademlucht. De installatie beschikt over twee BOGE S20 compressoren, een BOGE SF29-2, twee 1000 liter drukvaten gegalvaliseerd en vier adsorptiedrogers voor ademlucht DASZ-P 14-2. Waarbij één compressoren en één droger zijn extra geinstalleerd als back-up.

Service team
BOGE Nederland beschikt over een uitgebreid service team van specialisten van medische perslucht installaties die 24/7 beschikbaar zijn voor storingen of plaatsing van tijdelijke ademlucht in het gehele land.

Ziekenhuizen Nederland
Veel ziekenhuizen in Nederland maken al jaren gebruik van de medische perslucht van BOGE. Enkele voorbeelden van de ziekenhuizen die gebruik maken van BOGE medische ademlucht zijn het Rode Kruis te Beverwijk, St. Jansdal te Harderwijk, Erasmus MC te Rotterdam, Maasstad te Rotterdam en het Meander MC te Amersfoort.

BOGE Nederland
BOGE Kompressoren BV heeft meer dan 112 jaar ervaring op het gebied van compressoren en levert haar producten aan klanten in meer dan 120 landen. Als een van de oudste fabrikanten van persluchtinstallaties en compressoren, kan BOGE altijd de juiste oplossing bieden. Of het nu gaat om turbo-, schroef-, zuiger- of scrollcompressoren, complete installaties of losse machines: BOGE heeft altijd een oplossing en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.