HEEMSKERK - Op zondag 23 juni 2024 wandelt IVN Afdeling Midden Kennemerland weer op het strand van Heemskerk. Wandel mee met onze natuurgids over het strand van Heemskerk. In ongeveer 1,5 uur gaan wij samen ontdekken wat voor processen er op het strand zijn en welke bijzondere dieren er leven.

Maar wat weten we over de schelpdieren en andere organismen die leven op de grens van zee en land? Waar leven schelpdieren van en hoe planten ze zich voort? Wat is het verhaal achter het gaatje in de schelp? Waar komt het zand van onze stranden vandaan en hoe zijn de buitenduinen ontstaan? Zijn ze kalkrijk of kalkarm? Waarom groeien hier geen "kwarrige" eiken, maar helmgras? Wie zijn hier de pioniers? Dit en nog veel meer. Onze gids vertelt u er graag over. Deelname is gratis.

We verzamelen bij strandpaviljoen "de Vrijheit" om 11.00 uur op het Heemskerkse strand. Alleen met de fiets te bereiken. Duinkaart is vanaf 18 jaar verplicht en kan bij de automaat worden aangeschaft. om uur op bij het Bezoekerscentrum Het Koetshuijs voor het kasteel en zijn rond 15:30 uur hier weer terug. De wandeling is niet geschikt voor kinderen tot 12 jaar en rolstoelen.

Je kunt je hier aanmelden: Aanmeldformulier

Kosten zijn: € 4,00 per persoon. Kinderen van 12-18 jaar: € 2,00. Graag gepast geld meenemen. We verzamelen om 14:00 uur op bij het Bezoekerscentrum Het Koetshuijs voor het kasteel en zijn rond 15:30 uur hier weer terug.

De wandeling is niet geschikt voor kinderen tot 12 jaar en rolstoelen.

Je kunt je hier aanmelden: Aanmeldformulier

Kosten zijn: € 4,00 per persoon. Kinderen van 12-18 jaar: € 2,00. Graag gepast geld meenemen. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de IVN website www.ivn.nl/mkl"