UITGEEST - Na het vertrek van Lies Bruijn, heeft Kim Groen het buurtsportcoachstoeltje een tijdje met veel toewijding warm gehouden. Nu is het tijd voor een permanente 'oplossing'. Per 1 maart is Adrie Visser de nieuwe buurtsportcoach van Uitgeest. Hét nieuwe aanspreekpunt als het gaat om sporten en bewegen in de gemeente Uitgeest.

Adrie is een sportvrouw in hart en nieren. In de nieuwsbrief van Holland Sport stelde ze zichzelf al even voor. ‘Ik ben 'nieuw' in Uitgeest. Oorspronkelijk kom ik uit Wieringerwerf, maar ik woon nu alweer 2,5 jaar in Alkmaar met mijn gezin. Al lang daarvoor was ik kind aan huis op de ijsbaan en op de wielerbaan. Ik heb eerst jaren geschaatst en daarna ben ik gaan wielrennen. Na 12 jaar topsport, inclusief Olympische Spelen, ben ik in 2013 gestopt als professioneel sporter.’

Aan de slag

‘Ik kan goed organiseren en communiceren en ik ben een echte aanpakker. Al deze dingen komen samen in mijn nieuwe functie als buurtsportcoach. De komende tijd ga ik mij volop oriënteren op wat er leeft in Uitgeest. Ik werk zowel vraag- als aanbodgericht en ga aan de slag met de wensen en behoeften van de sportaanbieders en inwoners, maar ook die vanuit de gemeente. Eerst maar eens kennismaken met alle partijen. Ik heb er zin in!'

Naast haar werk als buurtsportcoach in Uitgeest gaat Adrie ook aan de slag als buurtsportcoach in Heiloo, samen met Bart Ploeger. Je kunt Adrie bereiken via a.visser@hollandsportbv.nl en 06-43041145.

Op 1 maart zijn de Dreumesochtend en het Sportspektakel en kun je meteen kennismaken met Adrie. Kijk op www.sportenbewegeninuitgeest.nl voor nog meer toffe activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie!