UITGEEST - Op de plek waar de bibliotheek stond, tegenover sportzaal De Meet, is de bouw van een nieuw appartementencomplex van start gegaan. Met de bouw van Molenhof en de verbouw van de Witte School komen 33 koop- en 14 huurwoningen beschikbaar. Een geweldige kans voor Uitgeesters met woonwensen.


De bouwmachines draaien volop, de nieuwbouw op de oude bibliotheeklocatie krijgt stap voor stap vorm. In de bouwkeet aan de rand van het terrein vertelt Frank Putter van aannemersbedrijf J.M. Putter: “Zo’n 41 jaar geleden heeft mijn vader de bibliotheek gebouwd. Aan de Witte School die daarachter staat, heeft ons aannemersbedrijf door de jaren heen allerlei verbouwingen gedaan. We vinden het dan ook heel bijzonder om nu betrokken te zijn bij dit project en zijn er trots op dat wij dit in het dorp mogen realiseren.”

Volgens schema

Medio september is de bouw gestart. Begonnen is met het boren van bodemlussen voor de warmtepompinstallaties. Vervolgens zijn de damwanden gedrukt voor de parkeerkelder die onder het complex komt. Daarna start het boren van de palen. De palen worden niet geslagen. Door ze te boren, voorkomen we onnodige trillingen in de omgeving. De verwaachting is dat de oplevering in de loop van 2024 is.

Het plan voor de Molenhof en de Witte School is ontwikkeld door Leendert Steijger van M3 Ontwikkeling. Voordat begonnen werd met ontwerpen, zijn we eerst gaan rondvragen bij inwoners hoe zij naar hun dorp kijken. Wat opviel, was dat zij erg betrokken zijn en een groot gevoel van trots hebben. Kenmerkend is verder de bouwstijl, met veel historische architectuur in het centrum. Daarbij wilden we graag aansluiten met het ontwerp. Dat zie je met name terug in de afwisseling in de gevels. Om de drie tot vier woningen start er een nieuw blokje met een eigen architectuur, zoals je dat ook ziet aan de Middelweg. Zo is een dorpse sfeer gecreërd.

Mix van koop en huur

De reacties op het ontwerp zijn positief. Dat heeft niet alleen met het ontwerp te maken. Mooi is ook dat dit complex bestaat uit een mix van koopwoningen in verschillende prijsklassen en sociale huurwoningen. Hier wordt dus gebouwd voor Uitgeesters van alle leeftijden. Verder is het zeer duurzaam. Zo worden er warmtepompen geïnstalleerd en komen er zonnepanelen op het dak.” Hoewel Leendert al vele projecten heeft ontwikkeld, vindt hij de Molenhof een bijzonder project. Dit complex voegt echt iets toe aan het dorp en draagt bij aan de leefbaarheid. Het zal medebepalend zijn voor het aangezicht van Uitgeest. We kijken uit naar het moment van oplevering.

Dorien Rodenburg: koper van een tweekamerappartement

Dorien Rodenburg (30) is geboren en getogen in Uitgeest. Tijdens en na haar studie woonde ze in Amsterdam en Haarlem en reisde ze over de wereld. Nu verlangt ze terug naar haar roots. Ze verteld dat een groot deel van haar familie hier woont, dus dit voelt als de beste plek om zich te settelen. Het valt alleen niet mee om een huis te vinden. Ze is al zo’n twee jaar op zoek, heeft op de nodige huizen geboden, maar het is steeds niet gelukt. Toen dit complex op de markt kwam, besloot zij om zich meteen in te schrijven, maar ze durfde er niet op te hopen dat ze een appartement zou krijgen toegewezen. Er was zo veel belangstelling. Toen ze werd gebeld met het goede nieuws, kon ze het eerst niet geloven. Ze is nog steeds zo blij. Dorien wordt de gelukkige eigenaar van een tweekamerappartement van 46 vierkante meter.

Sociale huurwoningen verhuurd door Kennemer Wonen

De sociale huurwoningen in het nieuwe complex worden verhuurd via Kennemer Wonen.

Op vrijdag 9 december gaat de symbolische eerste paal de grond in. Hiervoor worden kopers en omwonenden uitgenodigd. Daar gaan we iets feestelijks van maken.