UITGEEST - Op 18 september begint dit jaar de NOC*NSF Nationale Sportweek. Tot en met 27 september onderstrepen NOC*NSF, sportbonden, sportverenigingen, clubs, organisatie en gemeenten die dagen het belang van sporten en bewegen. Met het thema ’sport doet iets met je’ hopen zij Nederland, juist nu in coronatijd, te inspireren om (weer) te bewegen. Met de sportweek opent het sportseizoen en geven we de sport een impuls.

Ook in onze gemeente haken we aan op deze week en kunt u meedoen aan verschillende activiteiten. Grote evenementen zijn helaas niet mogelijk, maar binnen de richtlijnen van de Rijksoverheid zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om sportieve activiteiten te ondernemen. Verschillende verenigingen verzorgen bijvoorbeeld proeftrainingen en demonstraties. Ook organiseert de buurtsportcoach verschillende activiteiten.

Sport doet iets met je

De gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo hechten er veel waarde aan dat mensen zoveel mogelijk kunnen genieten van sporten bewegen. De gemeenten vinden net als NOC*NSF dat: “sport je energie geeft, je gelukkiger maakt. Je zelfvertrouwen geeft en ’t beste in je naar boven haalt. Dat sport en bewegen goed is voor je gezondheid, weten we allemaal. Maar sport is veel meer dan dat! Meer dan ooit voelen we de behoefte om te bewegen en van sport te genieten. Sport doet iets met je".