UITGEEST - Van 1 t/m 8 oktober is het ‘Week tegen Eenzaamheid’. In deze landelijke week staan ontmoeting en verbinding centraal. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema. Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Door de coronacrisis misschien wel extra.

Ook in Uitgeest vinden we het nog meer dan anders belangrijk dat we omkijken naar elkaar. En dat we elkaar helpen als dat kan. De Week tegen Eenzaamheid is voor iedereen. Meer weten? Kijk op de website eentegeneenzaamheid.nl.

Boodschappen doen voor een ander, de hond uitlaten of gewoon een praatje maken. Bent u op zoek naar een manier om iemand te helpen of zoekt u zelf hulp? Lees dan hieronder een aantal suggesties.

Vrijwilligers Informatie Punt Uitgeest

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Uitgeest heeft overzicht van hulpvragen en initiatieven. Voor hulpvragen of het doorgeven van initiatieven kunt u contact met het VIP opnemen via het e-mailadres info@vipuitgeest.nl of kijken op de website vipuitgeest.nl.

Sociaal Team

Bij het Sociaal Team Uitgeest kunt u altijd terecht voor een luisterend oor of advies om gevoelens van eenzaamheid te verminderen. Voor uzelf of voor een ander. Ook als u advies, hulp of ondersteuning nodig heeft die gaat over welzijn en zorg kunt u bij het Sociaal Team terecht. Vrijblijvend, in vertrouwen, zonder kosten voor u en zonder dat u een verwijzing nodig heeft.

Richtlijnen

Als u anderen helpt, doet u dat alstublieft verantwoord en volgens de richtlijnen van het RIVM.