UITGEEST - Streng, aardig, ondernemend, leider, open, kunstzinnig, sportief, vooruitstrevend, behoudend? Uitgeest krijgt een nieuwe burgemeester. Hiervoor stelt de gemeenteraad van Uitgeest een profielschets op. Met welke drie (kern)woorden omschrijven de inwoners hun ideale nieuwe burgemeester, of welke drie eigenschappen moet hij of zij volgens de Uitgeesters hebben?


Burgemeester Verkleij neemt afscheid van de gemeente Uitgeest. Zij wordt eerste burger in Noordwijk. De gemeente Uitgeest moet dus op zoek naar een nieuwe burgemeester. Eind januari krijgt gemeente Uitgeest een waarnemend burgemeester. Deze blijft ongeveer negen maanden. In deze periode wordt de procedure voor de nieuwe kroonbenoemde burgemeester gevolgd.

Profielschets
Bij die procedure hoort het opstellen van een profiel. In deze profielschets wordt op hoofdlijnen een schets gegeven van de gemeente Uitgeest en van de belangrijkste eisen die aan de nieuwe burgemeester van de gemeente worden gesteld.

De gemeenteraad wil graag de input van de inwoners van Uitgeest meenemen in de profielschets. Daarom roept de raad u op om mee te denken. Met drie eigenschappen kunnen inwoners hun ideale burgemeester omschrijven. Deze eigenschappen worden verzameld en daar komt een aantal topeigenschappen uit naar voren die in de profielschets worden verwerkt.

Drie (kern)woorden
Inwoners kunnen tot 20 januari 2020 de eigenschappen doorgeven. Dit kan op diverse manieren. Via de facebookpagina van gemeente Uitgeest, het emailadres griffie@uitgeest.nl, en natuurlijk via de post (Postbus 71910 AA Uitgeest) kunt u uw drie kernwoorden aangeven.