UITGEEST - De gemeente is verantwoordelijk voor het beheer van de begraafplaats rondom de Hervormde Kerk in Uitgeest. Voor een aantal graven weten we niet wie de rechthebbende of belanghebbende van het graf is.


Wij zijn op zoek naar rechthebbenden en belanghebbenden, omdat deze personen kunnen kiezen of het graf na het verlopen van het grafrecht vervalt aan de gemeente of dat het grafrecht wordt verlengd.

De gemeente plaatst binnenkort een oproep in de krant en bordjes bij de betreffende graven met het verzoek aan rechthebbenden en belanghebbenden om zich te melden. Ook nabestaanden of andere personen die informatie over het graf hebben kunnen zich melden.

Wanneer zich binnen 1 jaar na het plaatsen van het bordje geen rechthebbenden, belanghebbenden of nabestaanden hebben gemeld, vervallen de graven waarvan het grafrecht verlopen is aan de gemeente. De gemeente bepaalt dan wat er met het graf gebeurt.

Hebt u informatie over een graf waar een bordje bij staat?
Neem dan contact op met de gemeentelijke begraafplaatsadministratie. Dit kan door een mail te sturen naar het e-mailadres info@uitgeest.nl met daarin het grafnummer en de informatie die u hebt.