UITGEEST - Dit jaar zijn drie inwoners van de gemeente Uitgeest koninklijk onderscheiden tijdens de Lintjesregen: de heer A.A. Deijle, de heer A.A. Starreveld en de heer W.A.M. Weber. Omdat het opspelden vanwege het coronavirus nu niet kon plaatsvinden, belde burgemeester Gerrit Goedhart met de gedecoreerden. Hij feliciteerde ze van harte met hun onderscheiding. Ook is een mooi boeket bloemen en een heerlijke taart bij hen bezorgd. Het echte lintje wordt op een later moment opgespeld.


Alternatieve lintjesregen

De heer A.A. Deijle

De heer Deijle is op vrijdag 24 april, op zijn 75e verjaardag, benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor de Uitgeester samenleving. Deze benoeming komt voort uit zijn werk voor Begrafenis- en crematievereniging Barbara, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, Kennemer Wonen en de Brandwondenstichting.

Al ruim 40 jaar is Arie Deijle zeer betrokken vrijwilliger bij de Begrafenis- en crematievereniging Barbara te Uitgeest. Inmiddels is hij daar een vertrouwd gezicht en staat hij dag en nacht klaar om te helpen. Door zijn professionele houding weet hij steeds weer zijn emoties opzij te zetten om een waardig afscheid te arrangeren.

Ook is Arie Deijle actief als tuinman voor wooncomplex De Brug. Waar hij de gezamenlijke binnentuin omtovert tot een waar paradijs. Daarnaast heeft de heer Deijle ook nog tijd om te collecteren voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en de Brandwondenstichting. Bovendien is hij naast al deze vrijwillige activiteiten, ook mantelzorger voor zijn echtgenote sinds 1990. ‘Een zeer zorgzaam en betrokken mens’, aldus zijn aanbevelingen.

De heer A.A. Starreveld

De heer Starreveld is ook benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau vanwege zijn betrokken inzet voor de Begrafenis- en crematievereniging Barbara, voetbalvereniging FC Uitgeest en zijn werk als politie-reservist.

Antoon Starreveld zet zich al 40 jaar belangeloos in voor de Uitgeester samenleving en in het bijzonder sinds 1999 voor de Begrafenis- en crematievereniging Barbara te Uitgeest.

Hij is een steun en toeverlaat voor de vereniging en doet veel extra’s. Sinds 2008 is hij ook bestuurslid.

Daarnaast heeft Antoon Starreveld zich 15 jaar ingezet voor voetbalvereniging FC Uitgeest. Eerst als jeugdleider, daarna ook als scheidsrechter en als medewerker van het clubhuis. In deze rollen heeft hij een waardevolle bijdrage geleverd aan de voetbalvereniging. Ook heeft de heer Starreveld 11 jaar belangeloos gewerkt als politie-reservist waarvoor hij wekelijks taken vervulde, zoals de alcoholcontroles die hij elke zaterdagavond uitvoerde. ‘Een sociaal bewogen mens, waar je van op aan kunt’, zo spreken zijn ondersteuningsbrieven.

De heer W. Weber

De heer Weber is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn werk voor Omroep Stichting Uitgeest, De Zonnebloem, de Rafaëlgroep (avondwakegroep), Black Gospelchoir B.lief, en Stichting Lokale Omroep Heemskerck / 251tv.

Wim Weber is sinds 1995 actief als vrijwilliger in de gemeente Uitgeest bij diverse organisaties en verenigingen. Bij Omroep Stichting Uitgeest heeft hij jarenlang gewerkt voor OSU Sportief, als bevlogen journalist en verslaggever. Voor 251tv is hij nog steeds sportreporter. Om zijn positieve instelling en daadkracht wordt hij geroemd: ‘zonder het doel uit het oog te verliezen, gaat hij voor het ultieme eindresultaat’.

Bij de Zonnebloem is de heer Weber dan ook een geliefde vrijwilliger die bekend staat als iemand die zich altijd weet te richten op de zorg en het welzijn voor anderen. Zijn niet aflatende enthousiasme en energieniveau zijn een drijfveer om andere mensen ook te laten genieten van uitstapjes en reizen om zo hun wereld te vergroten en de eenzaamheid te verdrijven. Binnen de Rafaëlgroep (avondwakegroep) van de parochie Uitgeest is Wim Weber niet alleen voorzitter, maar ook een grote steun en toeverlaat voor nabestaanden.

Opspelden volgt later

Later komt er nog één landelijk moment waarop de lintjes worden opgespeld, in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s van de gedecoreerden. Wanneer dit zal zijn, is mede afhankelijk van het verloop van het coronavirus.