UITGEEST - Op 4 mei herdenken we de mensen die zijn gestorven voor onze vrijheid. Dat doen we al 75 jaar. Helaas kunnen we het dit jaar niet samen beleven, want tot 1 september mogen er geen evenementen worden georganiseerd. Het 4 mei Comité en de gemeente Uitgeest hebben besloten dat de gebruikelijke herdenkingen door zal gaan, maar zonder publiek. OSU zal ’s middags van beide herdenkingen beeldopnamen maken, die vervolgens om 19.00 kunnen worden bekeken.


Monument

Om 16.00 uur zullen waarnemend burgemeester Gerrit Goedhart, twee leden van het Comité 4 mei Uitgeest en de kleindochter van Pieter Ouwerkerk hun eer betuigen aan de gevallenen bij het monument bij het Kooghuis.

Programma
De vier mei-viering vervolgt bij het gemeentehuis. Het programma zal ook daar zonder publiek verlopen. Blijft u dus vooral thuis. Vanaf 16.45 klinkt er koraalmuziek. Even voor 17.00 uur zal Cor Duinmaijer de taptoe spelen. Vanaf 17.00 uur zullen twee minuten stilte gehouden worden, waarna de burgemeester een korte toespraak zal houden. Kransen en bloemen worden dan gelegd door de burgemeester, het 4 mei Comité, een raadslid en een lid van de vrijwillige brandweer (namens overige politieke en maatschappelijke organisaties/personen). Het programma zal sober maar waardig plaatsvinden.

Door deze aanpassingen in het gebruikelijke programma wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om de Nationale Herdenking om 20.00 uur in Amsterdam mee te beleven.