UITGEEST - Twee vrouwen en een man uit een Uitgeester gezin zijn gisterenochtend aangehouden nadat zij agenten hadden aangevallen die langskwamen om hun auto in beslag te nemen.

Een rechter had bepaald dat de auto buiten gebruik gesteld moest worden. De achtergrond van dit vonnis is niet bekend, maar doorgaans wordt een voertuig buiten gebruik gesteld om druk uit te oefenen op de eigenaar, bijvoorbeeld om openstaande boetes alsnog te betalen.

Het gezin weigerde de autosleutels af te staan aan de agenten, die zich rond 11.00 op het adres hadden gemeld. Toen de politie daarop een sleepwagen wilde bestellen, werden de betrokken agenten beledigd en bedreigd.

Collega verdedigen

De 45-jarige man probeerde vervolgens zelf in de auto te stappen. Een agent die dit probeerde te voorkomen, werd belaagd door de vrouwen en kreeg klappen. Terwijl de agenten hun aangevallen collega verdedigden, zag de man zijn kans schoon en reed weg.

Dat deed hij niet via de gebruikelijk weg: omdat zijn voertuig tussen de bosjes en een andere auto geparkeerd stond, koos hij de kortste weg door de bosjes. Vervolgens scheurde hij met hoge snelheid weg richting de Middelweg.

Ontgrendelen

Eenmaal op de Middenweg moest hij zijn vluchtpoging staken: een tegenligger versperde hem de weg. Voor de betrokken agenten weigerde hij zijn autoportier te ontgrendelen, maar voor de wijkagent - die zijn uitvalsbasis aan de Middenweg heeft - deed hij dat wel.

De man en de twee vrouwen (21 en 40) zijn aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. De auto is alsnog buiten gebruik gesteld.